Informatie Jeugdschaatsen (heel én half seizoen)

Informatie Jeugdschaatsen 2018-2019 (heel én half seizoen)

Wanneer beginnen we?
Heel seizoen:
De schaatslessen starten op zaterdag 13 oktober om 09:45-10:45 op IJsbaan de Meent Bauerfeind.
De laatste les is op zaterdag 16 maart 2019.

Half seizoen:
De schaatslessen starten op zaterdag 29 december om 08:45-09:45 op IJsbaan de Meent Bauerfeind.
De laatste les is op zaterdag 16 maart 2019.

Hoe kom ik de Meent in?
Het toegangspasje voor het Jeugdschaatsen ontvangt u voorafgaand aan de lessen. Hiermee heeft u toegang tot ijsbaan de Meent.
Kom ruim op tijd en zorg dat uw kind op de aanvangstijd klaar staat!
Houd rekening met benodigde tijd voor omkleden en schaatsen onderbinden.

In welke groep zit mijn kind?
De groepsindeling is gebaseerd op de ervaring van uw kind en eventuele wensen om samen met een vriendje of vriendinnetje te schaatsen. Het gebeurt eigenlijk altijd wel dat er gedurende het seizoen kinderen naar andere groepen over gaan omdat blijkt dat een andere groep toch beter past. Het is op voorhand niet altijd in te schatten wat het gemiddelde niveau van een groep is. Om te voorkomen dat een kind dan een seizoen lang boven of onder haar niveau schaatst (wat natuurlijk niet leuk is) kan het dus zijn dat een kind nog na een aantal lessen in een andere groep komt. De trainers van de groep hebben hier de regie in.

Hoe vind ik jullie op de ijsbaan?
De trainers zijn herkenbaar aan hun zwarte jasjes met een witte balk met daarop de naam van de vereniging (Chronos). Spreek ons aan en we helpen je op weg naar de juiste groep.

Welke schaatsen en kleding moet mijn kind aan.
Schaatsen:
Zorg voor scherp geslepen schaatsen, ook tijdens het seizoen! Dit vergroot het plezier enorm, niets is zo hinderlijk als botte schaatsen! Onze voorkeur gaat uit naar Easy gliders van Zandstra (stevige schoenen) of Combi-noren. Géén kunst- of hockeyschaatsen!
Op onze site (https://sportclubchronos.nl/jeugdschaatsen) staat meer informatie over deze schaatsen en het onderhoud ervan. U kunt de schaatsen ook huren, dit kan o.a. bij http://www.norgsport.nl/ of http://www.fortysixsports.nl/ Regel dit tijdig.

Kleding:
Het is verplicht om handschoenen te dragen en om een muts op te hebben, een helm wordt geadviseerd. Dit heeft met de veiligheid te maken, ze bieden namelijk bij een val bescherming.
Bij het schaatsen hebben we uiteraard te maken met koudere temperaturen. Hierdoor is warme kleding een must, echter te warme kleding bijv. een skibroek of skipak zijn vaak te warm en de schaatsleiders en trainers zorgen ervoor dat de kinderen weinig stil staan.

We raden een trainingsjack of joggingsbroek of trainingsbroek aan evt. met een thermo-ondergoed eronder. Tevens raden we aan om een reservebroek mee te nemen, het kan namelijk voorkomen dat bij hogere buitentemperaturen water op het ijs staat wat bij valpartijen kan leiden tot een natte broek. Een spijkerbroek is níet geschikt om te dragen tijdens de schaatsles. Een spijkerbroek is hiervoor niet gemaakt, ze zijn snel koud en kunnen schuurplekken geven.

Belangrijke data:
13 oktober 2018                              Start eerste les “heel seizoen”
10 november 2018                         Ouder/kind les
1 december 2018                            Sinterklaas op het IJs
15 december 2018                          1e Jeugdschaatswedstrijd 18.15-20.15 uur (aanmeldingen via trainers)
29 december 2018                          Start eerste les “half seizoen”
2 februari 2019                                Ouder/kind les
2 maart 2019                                    2e Jeugdschaatswedstrijd 18.15-20.15 uur (aanmeldingen via trainers)

16 maart 2019                                  Elfstedentocht
Diploma uitreiking voor heel én half seizoen (meer informatie volgt t.z.t.)

Contactpersoon “heel seizoen”: Richtje Taal
Contactpersoon “half seizoen”: Victor Verschoor

Vragen? Stuur een mail aan: jeugdschaatsen@sportclubchronos.nl

Printbare versie: Informatie Jeugdschaatsen 2018-2019