Oud-trainer Chiel van de Garde overleden

2023-02-23 1 Door Dennis van Dok

Chiel van de Garde, oud-schaatser, schaatstrainer en conditietrainer van STG Schoorl, is op 22 februari overleden. Chiel heeft vele jaren een belangrijke bijdrage geleverd door het opleiden van jong talent, zowel op het ijs als in het duin. De droogtrainingen op woensdagavond (stipt om zeven uur) waren zeer populair en goed bezocht. Na de gemeenschappelijke warming-up werden de hardlopers en schaatsers gesplitst en kregen ze hun eigen programma, altijd ergens op een circuit in het duingebied van Schoorl. Ook ’s winters gingen de trainingen door, maar werd vanwege de duisternis alleen op de verharde weg getraind. De training werd zelfs zo populair dat op donderdagavond ook een trainingsgroep ontstond van mensen die iets minder hard konden lopen maar wel graag wilden trainen.

We wensen de familie veel sterkte bij dit verlies.