Jeugdschaatsen

De inschrijving is geopend. Meld uw kind snel aan voor een seizoen sportieve ijspret.

De schaatsverenigingen van Bergen en Schoorl hebben de handen ineengeslagen en zijn samen gegaan onder de nieuwe naam Sportclub Chronos. Met deze fusie zorgen we dat we ons mooie aanbod van activiteiten ook in de toekomst kunnen blijven aanbieden.

Hieronder ziet u een overzicht van het aanbod wat we voor u hebben en hoe u uw kinderen hiervoor aan kunt melden. Wacht daar echter niet te lang mee, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol…

Let op: prijzen zijn inclusief entree tot de ijsbaan!

aanbod 2017–2018 half seizoen heel seizoen
Aantal lessen 11 22
Wanneer zaterdag 30 december t/m 10 maart zaterdag 14 oktober t/m 10 maart
hoe laat 9.00–10.00 uur 10.00–11.00 uur
kosten (incl. entree) €52 €76
aanmelden via het webformulier via het webformulier
uiterste aanmelddatum 14 november 2017 7 oktober 2017
meer informatie jeugdschaatsen@sportclubchronos.nl

IJspret voor de jeugd
Goed leren schaatsen op jonge leeftijd is plezier voor de toekomst. Op speelse wijze leren onze jeugdtrainers de kinderen schaatsen. Leuke oefeningen, samen met de andere kinderen en met de trainer, maken dat het leren schaatsen heel vanzelfsprekend gaat. Onze trainers zorgen dat de kinderen zich snel op hun gemak voelen in de groep en creëren een veilige omgeving om het schaatsen te leren.

Twee keer per schaatsseizoen kunnen de kinderen laten zien hoeveel ze al hebben geleerd bij de schaatslessen. Er worden twee echte wedstrijden (100 en 300 meter) voor de jeugd georganiseerd. St. Nicolaas brengt de kinderen altijd een bezoekje en het seizoen wordt met een ‘Elfstedentocht’ afgesloten.  Het jeugdschaatsen wordt door de Sportclub Chronos door deskundige leiding gegeven, onder verantwoordelijkheid van de KNSB.

Voor welke leeftijd?
De leeftijdscategorie is van 6 t/m 12 jaar. Op het ijs worden de groepen op geoefendheid ingedeeld. De deskundigheid van de schaatsers wordt d.m.v. een schaatspaspoort bijgehouden.

Ons team
We hebben een enthousiast team van gediplomeerde jeugdschaatsbegeleiders, met coördinatie door Richtje Taal en Jeroen Smit.

Locatie en tijd
De schaatslessen voor de jeugd worden gegeven bij kunstijsbaan De Meent. Op zaterdagochtend worden de kinderen naar leeftijd ingedeeld in een schaatsgroepje.

U kunt kiezen tussen een heel of en half seizoen. Een heel seizoen is ongeveer 22 lessen en deze beginnen zodra de ijsbaan open gaat. Het schaatsseizoen is van oktober t/m half maart. Een half seizoen begint eind december en bestaat uit ongeveer 11 lessen.

Meer informatie?
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op via e-mail jeugdschaatsen@sportclubchronos.nl