Jeugdschaatsen

De inschrijving voor seizoen 2020-2021 is geopend.
Meld uw kind snel aan voor een winter sportieve ijspret.

Hieronder ziet u een overzicht van het aanbod wat we voor u hebben en hoe u uw kinderen hiervoor aan kunt melden. Wacht daar echter niet te lang mee, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol…

NIEUW WOENSDAGMIDDAG JEUGDSCHAATSEN !

Let op: prijzen zijn inclusief entree tot de ijsbaan!

Aanbod 2020–2021 Half seizoen Heel seizoen Heel seizoen woensdagmiddag
Aantal lessen 11 lessen 22 lessen 22 lessen
Wanneer Zaterdag 2 januari t/m 13 maart Zaterdag 10 oktober t/m 13 maart Woensdag 15 oktober t/m 13 maart
Hoe laat? 8.45–9.45 uur 10.00–11.00 uur 16.30–17.30 uur
Kosten (incl. entree) €52,- €75,- €76,-
Aanmelden Via het webformulier Via het webformulier Via email: jeugdschaatsen@sportclubchronos.nl
Uiterste aanmelddatum 1 december 2020 10 oktober 2020 10 oktober 2020
Vragen kun je sturen aan jeugdschaatsen@sportclubchronos.nl

Meer / extra informatie >> Jeugdschaatsen seizoen 2020-2021 klik hier

IJspret voor de jeugd
Goed leren schaatsen op jonge leeftijd is plezier voor de toekomst. Op speelse wijze leren onze jeugdtrainers de kinderen schaatsen. Leuke oefeningen, samen met de andere kinderen en met de trainer, maken dat het leren schaatsen heel vanzelfsprekend gaat. Onze trainers zorgen dat de kinderen zich snel op hun gemak voelen in de groep en creëren een veilige omgeving om het schaatsen te leren.

Twee keer per schaatsseizoen kunnen de kinderen laten zien hoeveel ze al hebben geleerd bij de schaatslessen. Er worden twee echte wedstrijden (100 en 300 meter) voor de jeugd georganiseerd. St. Nicolaas brengt de kinderen altijd een bezoekje en het seizoen wordt met een ‘Elfstedentocht’ afgesloten.  Het jeugdschaatsen wordt door de Sportclub Chronos door deskundige leiding gegeven, onder verantwoordelijkheid van de KNSB.

KNSB Vaardigheidspaspoort
Sinds een paar jaar wordt door de KNSB het vaardigheidspaspoort gebruikt voor de schaatslessen voor de jeugd. In een schaatsles leren de kinderen verschillende dingen die belangrijk zijn voor het schaatsen. Aan het einde van de schaatslessen behalen de kinderen hun vaardigheidspaspoort, hierin staat precies wat ze allemaal hebben geleerd in de schaatsles. Niveau 2 is voor kinderen die net begonnen zijn met schaatsen en niveau 7 voor kinderen die al langer les hebben. Voor meer info over het KNSB jeugdschaatsen: Klik hier

Voor welke leeftijd?
De leeftijdscategorie is van 6 t/m 12 jaar. Op het ijs worden de groepen op geoefendheid ingedeeld. De deskundigheid van de schaatsers wordt d.m.v. een het vaardigheidspaspoort bijgehouden.

Ons team
We hebben een enthousiast team van gediplomeerde jeugdschaatsbegeleiders, met coördinatie door Richtje Taal en Victor Verschoor.

De lessen
De schaatslessen voor de jeugd worden gegeven bij kunstijsbaan De Meent.
De  kinderen naar leeftijd en niveau ingedeeld in een schaatsgroepje. We er proberen rekening te houden dat vriendjes en vriendinnetjes met elkaar in één groepje willen. Echter is dit niet altijd mogelijk als het niveau verschil  te ver uit elkaar ligt.

U kunt kiezen tussen een heel of en half seizoen of woensdagmiddag.
Het schaatsseizoen is van oktober t/m half maart.
Een heel seizoen én het woensdagmiddag jeugdschaatsen is ongeveer 22 lessen en deze beginnen zodra de ijsbaan open gaat.
Een half seizoen begint begin januari en bestaat uit ongeveer 11 lessen.
Bij het woensdagmiddag jeugdschaatsen kunnen ouders ook meedoen voor €76,- (p.p.). Zij kunnen dan ook aansluiten bij de lessen, zodat de lessen gezamelijk gevolgd kunnen worden.

Meer informatie?
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op via e-mail: jeugdschaatsen@sportclubchronos.nl