Buffelen bij Sportcomplex De Meent!

2016-12-12 0 Door Dennis van Dok

Buffelavonden zijn een ideale opbouw om je voor te bereiden op mogelijk natuurijs of een alternatieve tocht in Oostenrijk of Zweden. Buffelen bij Sportcomplex De Meent wordt in samenwerking met marathoncommissie Alkmaar georganiseerd.
Er zijn in totaal 10 buffelavonden: 5 woensdagavonden en 5 vrijdagavonden. Het verschil tussen de woensdag en vrijdagavond is dat zowel het aantal ronden als ook het tempo op de vrijdag iets lager ligt. Daag jezelf uit en doe een keer mee!

Woensdagavond – buffelavonden in samenwerking met de marathoncommissie

Buffelen bij De Meent is een kwestie van schaatsen, doorschaatsen en verder schaatsen. Elke avond loopt het aantal ronden dat wordt geschaatst (zonder dat tussentijds wordt gestopt) steeds iets op. Op woensdag begint het aantal ronden op 50 en loopt uiteindelijk op tot 125. De snelheden van de voorrijders, marathon schaatsers, zijn 42, 45, 48 en 52 seconden. Gaat een tempo je te hard? Je kunt dan afzakken naar een langzamere groep.

Vrijdagavond – mini buffels met voorrijders vanuit Alkmaar Sport

Ook op vrijdagavond worden er flinke afstanden geschaatst. We schaatsen de eerste keer met 30 ronden minuten non-stop. Daarna vervolgens 40, 50 en 60 ronden. De laatste vrijdag schaatsen we maar liefst 75 ronden.

Data en tijden

Buffelavonden vinden nog plaats op woensdagavond 4 januari om 21:00 uur en op woensdagavond 18 januari om 20.00 uur.
Mini buffels op vrijdag starten om 19.30 uur en vinden nog plaats op vrijdagavond 6 januari en op vrijdagavond 20 januari.

Je betaalt alleen entree tot de ijsbaan, je kunt gratis deelnemen aan de buffelavond.