SPORTWEEKEINDE EGMOND AAN ZEE 12 & 13 januari 2019.

2019-01-17 0 Door Dennis van Dok


Halve marathon.
Op tijd naar de kazerne voor de bespreking van de tactieken. Ook wel nodig, want bij het opstaan regende het behoorlijk en de wind was meer dan stevig.
Iedereen weer in het juiste startvak, wachten op het SCHOT. De bekende boulevard af, langs de vuurtoren, die er goed ingepakt bijstaat en de ervaren lopers roepen dan: tot zo!!


Het strand op, wat toch een wind, maar na een tijdje bleek die recht uit zee te komen met een paar graden achterop de rechterschouder. Het zand bleef goed. Het strand was door de storm van vorige week schoongewaaid, maar daarna loopt het zand weer terug naar de vloedlijn, waardoor het strand vrij zacht was. Toch mooie tussentijden bij de strandopgang.
Als het strand geweest is, komt het tweede gedeelte door de duinen met een modderig pad. Waarschuwingsborden voor het hellingspercentage (niet voor ons hoor, maar voor de nieuwelingen). Wij nemen dit traject in de juiste stapfrequentie.
Het derde gedeelte over camping Bakkum, omgetoverd tot een soort Bartlehiem met heel veel publiek.
Het vierde gedeelte is het fietspad, dan begint na 10,5 km. Alle lopers kijken op het horloge en gaan berekenen hoe ze er in zitten. Nog een dikke 10 km. Je eigen snelheid houden, op naar de 15 km. Dan is het nog 4 km tot aan de voet van de Bloedweg. Weldra komt de Abdij van Egmond Binnen in zicht. Hier ook veel publiek langs de route.
In ieders geval tempo houden tot de Bloedweg.
Weer een waarschuwingsbord met het hellingspercentage, het wordt iets serieuzer.
De juiste pas en even niet denken op het vijfde gedeelte.
Dan het zesde gedeelte door het derp. Bij Hotel Zuiderduin komt de wind recht uit zee, dat loopt niet lekker. Langs het nieuwe botenhuis van KNRM en ERB (geen aandacht meer voor).
Zevende en laatste gedeelte, daar heb je de ingepakte vuurtoren weer, de Boulevard op (wordt jullie naam ook geroepen door het publiek).
Over de finish, klok stil. Heel mooi, medaille om op naar de kazerne en de douche.

Was toch weer een mooie editie: DE HALVE VAN EGMOND AAN ZEE 2019.

Rob van Andel was deze week door een auto van zijn fiets gereden en had behoorlijk last van zijn benen.

Op zaterdag was de EPE.
Rob van Andel, Carla Zandveld en Jan Hoogeboom waren deelnemer aan de strandrace en hebben dus de dubbel volbracht.

Gerard Becker maakt weer de groepsfoto.