Loopjournaal vanaf woensdag, 15 mei 2019.

2019-05-31 0 Door Dennis van Dok
Onder redactie van Klaas Tillema.

Woensdag bij het bankje centrale warming-up, ieder deed een oefening.
Afwisselende training: 2 x rondje Wulpendal, 3 x rondje iets verderop met een prima stijging. Daarna lang rondje door het duin en bos.

Zaterdag, 18 mei 2019.
Gisteren training met 7; mooi voorjaarsweer en flink de zon opgezocht.
Ronde via vogelmeer naar strand en kriskras terug. Overgrote deel door mulle zand met als hoogtepunt het strand ook nog eens superzwaar ploegen… tempowisseling 4 min rustig en 2 tempo; totaal 13 km bank to bank; iedereen moe maar voldaan.
Training gaat in boekje als mooie voorbereider op de trail.
Arjan meldt nog slechts enkele startnummers vrij te hebben voor Cityrun
Groet,
Nico

Zondag, 19 mei 2019: Cityrun Schagen.
De 25ste editie van de voorheen 10EM van Schagen. Nu een 5km en een 10km loop met de start op de markt van Schagen naast de grote kerk.
Voor deze nieuwe opzet was er veel belangstelling en daardoor was het een drukte van belang in het centrum van Schagen.
Om 12.10 uur start van de 10 km met eerst twee rondjes door het centrum van Schagen en daarna het tunneltje door ten zuiden van de stad. Daar begon het rondje polder. Goed weer, geen felle zon want het was wat bewolkt, daardoor wel wat benauwd, weinig wind. Eigenlijk ideale omstandigheden. Mooi lopen op de geasfalteerde polderwegen. Door het groot aantal lopers kon je goed opschuilen in groepjes lopers. Precies op de 5km een waterpost, wat wel nodig was. Daarna de Westfriesezeedijk op met een lekker windje tegen. Vanaf de dijk een prachtig uitzicht op het groene landschap. Daarna met een ommetje terug naar de stad met de finish naast de grote kerk. Goed shirt als herinnering. (Met een kopje koffie toe!).
Mooie wedstrijd.
Sander Kager in 40.52!!!!!!, snelheid 04.06 met een 19e plaats.
Klaas Tillema 51.31, snelheid 5.10 met een 123e plaats.