Loopjournaal 11 december 2019

2019-12-23 0 Door Dennis van Dok
Onder redactie van Klaas Tillema.

Loopjournaal, vanaf woensdag, 11 december 2019.
Woensdag, volle maan en daarom had Rob een duurloop bedacht voor de 15 lopers. Vanuit de kleedkamer de Zeeweg op, bij de Berenkuil links de Julianalaan helemaal uit dan linksaf naar de skibaan (hier is de start van de Kerstloop) en via de Postweg, Boschmansweg weer terug. Toch een dikke 9 km onder prima omstandigheden.

Zaterdag, 14 december 2019. 40e Midwinterduinloop Egmond Binnen.
Het is al een traditie geworden, dat een ploeg Schoorlse hardlopers deel neemt aan de Midwinterduinloop. Deze loop is op de tweede zaterdag van december, dus altijd op de dag voor de Schoorlse decemberbosloop. Maar het was 1 december op zondag, vandaar 14 december. Met drie auto’s en één E-bike naar Egmond Binnen want er is niet heel veel parkeerruimte, maar dat was wel goed geregeld. Inschrijven in Dorpshuis De Schulp voor € 6,–, inclusief duinkaart. Maar die hebben we natuurlijk allemaal, maar geen korting, is te moeilijk om te regelen.
Beetje moeilijk welke loopkleren te dragen. Het zou gaan regenen, niet heel koud, maar een sterke wind uit het zuid-westen. Deze wind maakte het wel koud, dan maar geen korte broek. Maar eerst de foto van de 10 lopers in de sporthal. (Ook een traditie)
Start om 11.00 uur: direct tegen de zeer sterke wind in, naar het duingebied. En dan begint het: rondjes maken. Eerst een klein rondje: over klinkerpaden en bospaden, een tweede aansluitend rondje, weer terug naar het eerste rondje en dan de grote ronde. Afwisselend: stratenparcours, bospaden, paardenpaden, zwaar tegenwind, voor de wind. Dus het was steeds schakelen. Gelukkig waren er misschien wel 500 lopers, kon je vaak aanhaken. Maar verder moest je het wel zelf doen. Soms zit het mee, soms gaat het moeilijker, wellicht vanwege een te snelle start. Daar heb je dan last van, maar je komt er wel weer overheen. Er is altijd ééntje van ons die voorin start en die dan al communicerend ingehaald dient te worden. Maar er werd goed gelopen door de Schoorlse deelnemers over 16,8 km en 9,55 km. Vooral de vrouwen hebben een prima prestatie geleverd. Ze zijn dan ook heel goed getraind.
Het laatste gedeelte vliegend voor de wind en over de finish. Vanwege de 40e editie was er voor alle lopers een heuse medaille. Terug naar De Schulp en omkleden en met elkaar koffiedrinken (betaald door één van de lopers). Ieder was er over eens dat het een zware prima loop is, in een mooie omgeving. Bovendien is het een mooie training voor de snipperdagloop, de kerstloop Bergen en eventueel de kwart en halve van Egmond aan Zee in januari 2020.
Uitslagen:
16,8 km
Erik van de Schee            1.22.56
Nico Ruis                         1.26.10
Dick Molenaar                  1.29.30
Klaas Tillema                   1.32.18
Margreet Ruis                  1.37.47
Rob Barbour                    1.37.47
Helga Lammertsma          1.37.55
Gerda van Straaten          1.37.55

9.55 km
Gerard Pater                      58.13
Marcella Krijgsman             65.00

Voor de foto’s zie: https://www.fritsvaneck.nl/midwinterduinloop/

Rubriek:
Sander Bergers zit al een poosje thuis met rugklachten, kan ook niet hardlopen.
App of mail: 06-12363747 en mira.sander@ziggo.nl


AGENDA:
Zaterdag, 21 december winterduintrial t Woud over 10 en 17 km.
Zondag, 22 december Nova Bosloop Schoorl
Donderdag, 26 december Kerstloop Bergen
Zaterdag, 11 januari 2020 Egmond-Pier-Egmond ATB race
Zondag, 12 januari 2020 Halve marathon Egmond aan Zee
Zondag, 19 januari Nova Bosloop Schoorl
Zondag, 26 januari Taartloop
Zondag, 9 februari Groet uit Schoorl Run 2020