In Memoriam: Corrie Houtenbos-Groen

2022-03-08 0 Door Dennis van Dok

Het bestuur heeft het droevige bericht ontvangen dat oud-lid Corrie Houtenbos-Groen op 5 maart 2022 is overleden. We wensen haar familie veel sterkte bij dit verlies. Hieronder een persoonlijke herinnering van Gerda Verheul.

18-07-1940 05-03-2022

Corrie was al jong een enthousiaste atlete: vooral hardlopen was haar ding. Eenmaal getrouwd en wonend in Bergen, werd het Berger Bos de plek waar ze meetrainde en ook gevraagd werd als trainer. Jarenlang heeft ze dit met heel veel plezier tweemaal per week gedaan. Het tijdperk ’training geven’ eindigde plotseling door een nare val waarbij het herstel lang duurde.

Corrie ging toen meedoen met de Nordic Walkers: even wennen voor haar maar ook met veel plezier. Met deze groep na afloop een bakkie koffie bij Bergen Binnen maakte de donderdag tot topdag.

Toen volgde er een tia waarvan Corrie niet meer helemaal kon herstellen. Maar Annemiek haalde haar met regelmaat op, dus ook top. Corrie was een ‘rijke’ vrouw: geluksmomentjes maakten menig dag er een met ‘een gouden randje’. Oppassen op de kleinkinderen en later vrijdags thuis aan de Dorpsstraat de ‘VIP-lunch’ met hen: toptijden! Altijd blij met bezoek; iedereen voelde zich welkom bij Corrie en Aat.

De laatste twee jaar waren echter zwaar voor haar. De energie was er niet meer. Ze had alles gegeven. Desondanks kon ze genieten van de liefdevolle zorg in haar eigen vertrouwde huis. In de laatste week werd een nare val de genadeklap voor onze lieve Corrie. Op zaterdagmiddag 5 maart is zij rustig ingeslapen. Laten wij Corrie gedenken aan de tijd dat zij voorop liep en ‘alles nog kon’.