Brooks 10K run ter gelegenheid van het EK Atlhletics A’dam

2016-07-14 1 Door Dennis van Dok

Door Nico Ruis

Vandaag was het dan zover de Brooks 10K run ter gelegenheid van het EK Atlhletics A’dam.
Beloofde een warme dag te worden, dus daarop voorbereid. Was op tijd in Amsterdam en kon in het Vondelpark eerst nog de officiële halve marathon wedstrijd zien die op zelfde parcours liepen. Hing hele mooie internationale sfeer met toeschouwers uit vele landen die (getooid met vlaggen en beschreven Tshirts) hun landgenoten aanmoedigden. Zelfde sfeer als ik de avond eerder met Gerard mee mocht maken in het Olympisch Stadion. Hier heeft Nederland zich volgens mij heel goed op de kaart gezet en nu maar hopen dat dit een vervolg krijgt zodat we meer van dit moois mogen zien in de toekomst!

20160709_184428

Maar terug naar de loop; ik startte rond 11.30 en denk dat ik daarmee beetje voor de ergste warmte uit was.

Mooi parcours dwars door A’dam centrum. Start en finish Museumplein; langs grachten en over bruggen. Bekende plekken als Carré, de Heinekenbrouwerij, Foam, Hermitage etc. kwamen voorbij en enthousiast publiek dus kortom => genieten!
Autoluw ziet het er toch een stuk relaxter uit moet ik zeggen… Zie parcours in de bijlage; wil je deze meesturen? Zie www.ek2016.nl Mijn loopmaatje uit Limburg heeft een wat hoger tempo en ik probeerde hem als haas te gebruiken 😉 waardoor ik goed op gang kwam. Maar na KM 3 moest ik toch lossen om op mijn eigen tempo verder te gaan. Rond KM 7 begon de zon steeds meer door de dunne bewolking heen te prikken en voelde ik m’n lichaam duidelijk meer strijd leveren. Gelukkig was er een waterpost en heb dit vooral gebruikt om af te koelen. Ik kan tijdens het lopen slecht drinken dus heb kleine slokjes genomen. Hierdoor kon ik het redelijk volhouden. Kort daarna Vondelpark waar je bij de ingang gedragen werd door het publiek en wat meer schaduw, waarmee ik duidelijk de man met de hamer de baas weer was.
Na de lus Vondelpark KM 9 en 10 op karakter en na de laatste bocht de versnelling aangezet door het bekende tunneltje bij de ingang van Rijksmuseum; heel leuk bedacht van de organisatie en schaduw!
Al met al wist ik er 47 min 40 sec uit te persen en dat gaf me een tevreden gevoel.
Leuke medaille als herinnering en even bijkomen en chillen op het Museumplein maakte de dag compleet.
Groetjes,
Nico Ruis.

Parcours EK 10km

Nico ek2016 10km

EK 2016 10km