12 oktober 2015

2016-10-28 0 Door Dennis van Dok

Klaas

Loopjournaal vanaf woensdag, 12 oktober 2016.
Woensdag, Slechts 9 lopers, waaronder één meisje. Na het intrainen was het al donker. Loopoefeningen op de parkeerplaats achter Jumbo. Slingertraining op het klimduin. Lantaarnpalen op de Klimweg, met als laatste van helemaal onder tot de gebouwen. 20 seconden sprint ’t Klimduin op, rondje kerk, was echt pikkedonker.
Toch mooi en goed getraind!!!!!

Zaterdag,-

Zondag,-

Zondag, 16 oktober 2016. Marathon Amsterdam.
Het jaarlijks verenigingsuitje, maar om 7.15 uur aanwezig zijn in het Olympisch Stadion. De eerste hobbel was de nieuwe verkeerssituatie, nu eerst de A5 op en borden Amsterdam volgen. Maar toch bleek na uitdeling van de jasjes en de shirts (dit jaar weer blauw met een groen biesje en kraag), dat al onze 17 vrijwilligers aanwezig waren. Wim gaf de laatste instructies en verdeelde de posten, die om 8.15 uur werden ingenomen. De eerste lopers stonden toen al voor de poort. De binnenkomst van de deelnemers gaf een hoop drukte voor de medewerkers. Om 9.30 uur de massale start van de marathon. Even rust, maar in de tussentijd het stadion opruimen. Even later kwamen de eerste kinderen binnen na hun loop. Daarna de deelnemers van de 8 km, de laatste waren vlak voor de eerste marathon lopers binnen. De laatste km van de marathonlopers wordt door de speechers goed begeleid, de helikopter voor de tv komt boven het stadion hangen, dan weet je dat de eerste loper binnenkomt. En…..een nieuw parcoursrecord in
2.05.21 door Daniel Wanjiru. Daarna was het een hele drukte voor de
vrijwilligers: marathonlopers en vanaf 14.26 uur ook de ½ lopers. De dag vloog voorbij en dit jaar was het prachtig weer met veel zon en hoge temperatuur (plezierig voor de medewerkers). Om 17.00 uur de laatste lopers (daarna echter nog een paar). Afruimen van het stadion, met name losknippen en opvouwen van de bordingdoeken. Om 18.15 uur was de klus geklaard en werd de dag afgesloten met een pastamaaltijd.
Onze deelnemers:
8 km Jeske Hoogeboom 35.08 (10e),
8 km Jaap Bootsma 47.52
Marathon: Sven Vroom: 3.57.39.

Klaas Tillema.

De foto s zijn van Mike Wever (zoon van Anita Pielaet).

Maandag,-

Nieuws van Sportclub Chronos.

Nieuws/In het nieuws:
Helga Lammertsma, kunstexpositie in de Blauwe Reiger, vrijdag, Alkmaarse krant; Nicole Dekker, nieuwe praktijkruimte/medisch centrum in Catrijp, Duinstreek Arjan Nijdam, eervolle vermelding Ekoplaza Schoorl, Bergens Weekblad.

Andere sporten:

Kalender:
Zondag, 23 oktober: Bosloop Bergen.
Zondag, 30 oktober: TRAIL SCHOORL.
Zondag, 6 november: Boerenkoolloop Warmenhuizen.
Zondag, 13 november: DERDE BOSLOOP SCHOORL.
Zondag, 20 november: Zevenheuvelenloop Nijmegen.
Zondag, 27 november:

FOTO’s
Klik op de link op de foto’s te bekijken.

https://goo.gl/photos/EUZj7i2PjsdGsbqc9

Gr. Mike Wever