Loopjournaal 15 februari 2017

2017-02-21 0 Door Dennis van Dok

Onder redactie van Klaas Tillema.

Training woensdag 15-2-2017.

Even wennen te gaan trainen zonder onze grote roerganger Klaas. Het leek wel lente, 9 graden en 2 bft wind. Een geschenk van de natuur aan ons lopers om rustig te kunnen herstellen van afgelopen zondag. Henk weer present. Wat een kanjer om de draad weer op te pakken. Wel rustig aan. Emmeke verzorgt op haar bekende manier het inwerken. Vooral het gezegde “are bien” is een mooie gegeven tijdens deze oefeningen. Ongetwijfeld zullen de niet West Friesen onder ons zich afvragen wat ze bedoelt. Na wat inloop oefeningen door Rob gaan we aan de slag richting de Bobbeleweg (of zoiets) en na 1 minuut rust weer verder na ‘t Klimduin. Weer 1 minuut rust. Daarna in gezwinde draf het gehele traject weer terug. Roland en Michiel trekken er lekker uit. De GUS lopers bollen lekker uit.
Na 4 maal deze actie is het mooi geweest. Het lijkt wel of er over de Zeeweg een warm windvlaag het dorp in kronkelt. We smachten naar nog meer zon en weer trainen in het licht. Maar zoals Bredero al zei “het kan verkeren” . Misschien nog weer dit jaar een winterse periode.
We rennen al pratend terug naar de waterige ijsbaan. Het wordt steeds stiller achter ons. Nico, Margreet en Emmeke zijn linksaf geslagen. Het wordt nu wel heel stil zonder Klaas. Toch wel weer mooi 10km gelopen als hersteltraining. Op naar huis en op de bank nog even inspecteur Morse meepakken.
Gerard Pater.

Zaterdag, Zondag, Maandag.
Er wordt weer gelopen alsof er geen GUS is geweest.
Dat zegt wel iets van het trainingsniveau.

Nieuws:
Hoi Klaas,
Zoals vanavond in het clubhuis van de ijsbaan met je afgesproken stuur ik je hierbij mijn e-mail adres: L.Kager@kpnplanet.nl Mijn naam: Linda Kager.
Ik liep de 10 km bij de Groet uit Schoorl Run in 0.55,04 Mag meteen ook in het journaal haha.
Groeten,
Linda.

Onderwerp: Groet uit Schoorl Run 2017
Goedemorgen Arjan
Op de Mizuno 21,1 km zijn jullie 3e geworden bij de Business Run, gefeliciteerd met deze prestatie!
Ik wil je volgende week de beker toesturen die bij deze prijs hoort. Kun je me het juiste adres toesturen?
Met vriendelijke groet,
Samantha Koopman
Junior Event Manager Le Champion.
Hi Klaas, wordt nu naar de winkel gestuurd. Arjan

Als bijlage de foto van het 21 km Ekoplaza-team.

Hallo Klaas,
Voor de statistieken: ik heb vorige week de Groet uit Schoorl 10km recreanten gelopen met als eindtijd 54,05. Niet mijn beste tijd, maar voor mij een prima tijd. Bovendien was het een prachtige loop met ideale omstandigheden. Dus genieten!
Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met je voet en dat je weer snel hersteld bent.
Groet Jim van Elst

KALENDER:
Zondag, 5 maart 2017: Den Helder-Schagen over 25 kilometer.
Zondag, 12 maart 2017: City-Pier-City (CPC) Den Haag.
Zondag, 26 maart 2017:10e Circuit Run Zandvoort, nu ook 21,1 km.
Zondag, 2 april 2017: Brijder loop over 10 km.
Zondag, 7 mei 2017: 10 EM Schagen, ook 5km en 10 km.
Dinsdag, 16 tm vrijdag, 19 mei: Avondwandel4daagse Schoorl.
Zondag, 21 mei 2017: 10 km en halve van Leiden.
Woensdag, 24 mei 2017: Cityrun Alkmaar.