Loopjournaal 5 april 2017

2017-04-13 0 Door Dennis van Dok

Onder redactie van Klaas Tillema.

Woensdag:
Beste mede lopers en loopsters,,
Met 17 lopers, 4 vrouwen en 13 mannen waarvan 1 op proef; Klaas uit Catrijp (introducé van de Kaandorpjes), gingen wij op weg richting ons prachtig duin en startten we met de warming up. Deze keer deed Nicole de oefeningen. Helemaal prima, weer even anders dan anders. Na de warming up gingen we op weg naar, volgens Gerard, het paradijs…..Maar om bij het paradijs te komen, moest een obstakel worden overwonnen…DE trap. In volgorde van snelheid gingen we omhoog.
Helemaal bovenaan mochten we wat op adem komen en genieten van het paradijs; het prachtige uitzicht. Nadat Helga ons had aangewezen waar ze nu werkt 😊liepen we verder richting Groet, heuveltje op en heuveltje af. Het tempo liep telkens op tot er weer even een rustmoment was. Dit hebben we verschillende keren gedaan.
Onderweg kwamen we nog een trap tegen… En in Groet kwam Dick Ernste op het idee om nog even het klimduin te beklimmen…. heerlijk door het mulle zand… En weer een prachtig uitzicht. Daarna liepen we weer terug richting Schoorl. Daar hebben we als afsluiting nog ‘ even’ het paardenpad gedaan. Bij het bankje was het tijd om nog even te rekken en strekken. Half negen stonden we onderaan de Zeeweg. Het was weer heerlijk buitenspelen vanavond. Dank Gerard, voor een fijne training.

Marcella Krijgsman
Reacties: mardic@ziggo.nl

Zaterdag,
Zomers weer, 9 lopers. Het werd een vaderlands rondje: eerst een stuk rode pijlen route, paaltje gemist, werd het langs het Vogelmeer de witte pijlen route. Altijd een moeilijk stuk dwars door het duin en nu extra moeilijk omdat het zand erg droog was en prachtig wit. Bij Hargen over strand naar SaZ, afgaand water, dus ook moeilijk lopen, maar wel voor de wind. Vanaf SaZ blauwe route tot de Zeeweg.
Dus: de rood, wit, blauwe route.
Laatste loper (ik) was om 1.13 uur bij het bankje.

Zondag, “maar” 3 lopers, het bos is altijd open om te lopen.
Yde Dekker liep in estafette de marathon Rotterdam. Hij de langste route van
12,2 km, 3 collega’s elk 10 km.
S Middags ging Niels G nog voor een rondje.

Maandag, de traditionele 45-minuten training.

Nieuws: vrijdag, 21 april Slotavond: wel opgeven.

KALENDER:
Paasmaandag, 17 april 2017: Paaspolderloop Nieuwe-Niedorp.
Vrijdagavond, 21 april slotavond Sportclub Chronos.
Zondag, 7 mei 2017: 10 EM Schagen, ook 5km en 10 km.
Dinsdag, 16 tm vrijdag, 19 mei: Avondwandel4daagse Schoorl.
Zondag, 21 mei 2017: 10 km en halve van Leiden.
Woensdag, 24 mei 2017: Cityrun Alkmaar.