Loopjournaal 19 juli 2017

2017-08-02 0 Door Dennis van Dok

Onder redactie van Klaas Tillema.

Loopjournaal vanaf woensdag,
Woensdag, zeer warme dag met hoge temperatuur. Toch 15 lopers. Klaas was de trainer. Na de Carla-warming-up en de loopoefeningen: training op de groene pijlen route slingerend vanaf de speelkuil naar de Nieuwe Weg. Snelle lopers individueel, de rest kollektief in één groep: eerste naar beneden richting Nieuwe Weg, daarna terug met veel klimwerk en weer terug naar de Nieuwe Weg, steeds individueel of in groepsverband. De route over een mooi bospad zonder directe zoninvloed.
Daarna rondje Berenkuil en uiteindelijk via t Klimduin naar beneden. Terug in
20.39 uur.

Zaterdag, Om 4.00 uur 2 lopers!!! Loopje van de bank naar het kraantje, daarna in het PWN gebied een piramide van 2,4,6,8,6,4,2 minuten. Daarna terug naar het kraantje. Toch goed getraind.

Voor de zondagmorgenlopers een mooie duurloop van 18.30 tot 20.00 uur, daarna een zomerborrel bij Chris Hoffman. Altijd goed om met een goed glas gezellig te praten en bij elkaar te zitten.

Zondag, Alleen Ronald V met zijn vrienden.

Maandag, Techniektraining door Peter van Buijtene.
Na hevige buien overdag s avonds mooi droog loopweer, wel zwetend. Naast Peter waren er 14 lopers. Thema van de avond: knieheffen (op de manier van Daphe Schippers, zie de website) en kort grondkontakt.
Warming-up en loopoefeningen pittig en teruggrijpend op de eerdere trainingen dit jaar. Training bij het bankje de Heideweg op: eerste rondje rechts met overloop het pad duinop op. Trainer was wel enigszins tevreden met het behaalde resultaat.
Uiteindelijk werd het nog een pittige training.

Nieuws:
Marcella stuurde een app over het boek van Hans Koeleman: Het blauwe uur, wat de hardloper bezielt. Volgens Dolf Jansen zijn het prachtige verhalen. Eén verhaal gaat over het sporten in het duingebied van Schoorl. Hij vindt het een uitmuntend trainingsgebied: alles op één plek bijeengebracht. De laatste zin:
Het is mij een raadsel dat het dorp Schoorl nooit een hardloopkampioen heeft voortgebracht……..

—–Maar daar vergist hij zich, want zijn wij hardlopers niet allemaal kampioenen!!!!!!!

PRETTIGE VAKANTIE ALLEMAAL EN MAAK ER SPORTIEF GEBRUIK VAN.

KALENDER:
Maandag,21 augustus 2017: Vijfde en laatste techniektraining, 19.00 uur kleedkamer