Verslag midwinterloop 9 december 2017, Egmond Binnen

2017-12-10 0 Door Dennis van Dok

Zaterdag, 9 december 2017.
Midwinterloop Egmond Binnen 2017.
Deze loop staat altijd in de belangstelling van onze lopers. Ook nu weer een aantal op weg naar Egmond Binnen. Wel op tijd vertrekken, want het is niet gemakkelijk om de auto te parkeren. Maar het was goed geregeld het was maar 10 minuten lopen, maar er is altijd eentje die op het eerste plekje kan staan. Op tijd in de sporthal De Schulp, inschrijven voor € 5,–. Omkleden en natuurlijk een de traditionele groepsfoto van de 10 lopers: Dick Molenaar, Marcella, Nico, Gerard Pater, Hans van Wonderen, Klaas, Gerda, Paul Blom en Dick Ernste.
Om 11.00 uur startschot, veel deelnemers eerst een smalle weg, niet over het rooster, maar door de berm langs het paaltje, op stopping. In het bos rechtsaf, eerst fietspad, daarna bospad en heftige hagel, stuiterend op de weg en ons hoofd. Tijdens de hagel goed koud bij NW-wind. (Straks wel lekker in Egmond Zee). Het parcours thuis en in de sporthal goed bekeken, maar onderweg bleek het moeilijk om te weten waar je liep. Blubber, hagel, glad op de weg, plassen, smal ATB-paadje, we goed aangegeven door bordjes en posten. Eén bordje: 10 km gelopen, nu de lange lus, daar kwam geen einde aan, op het verste punt weer terug, over het parcours van de halve van Egmond Zee met geregeld weer het bos ingestuurd, nog meer blubber. Maar de contouren van Egmond Binnen werden zichtbaar. Laatste stuk nog even gang maken en finish. Dick en Paul liepen ongeveer 1.15, de rest van de lopers omstreeks 1.30 uur. Prima loop, prima organisatie, blij naar huis.
Klaas Tillema.