Loopjournaal 13 december 2017

2017-12-23 0 Door Dennis van Dok

Onder redactie van Klaas Tillema.

Loopjournaal vanaf woensdag,

Woensdag, na een sportief weekeinde is rust heel belangrijk, zodoende waren er 9 lopers (4m+5vr). Maar de training ging door. Eerst langs de verlichte kerstboom op het Rode Leeuwplein, naar de parkeerplaats Oorsprongweg voor de Carla en Rob oefeningen. De training was de omgekeerde pyramide: 4-3-2-1-1-2-3-4 voor het rondje Hogenolweg. Terug bij de kruising Zeeweg begon het enorm te regenen en in een ommezien straal nat. Daarom op tijd terug in het ijsbaangebouw, toch goed ons best gedaan.

Zaterdag, 8 lopers. Klaas had één van zijn favoriete rondjes: Muizenweg, rode pijl tot de Nieuweweg, stukje terug dan de Baaknolweg, eigen tempo Oude Baaknolweg tot het fietspad. Over het fietspad naar Camperduin. Over het strand langs de waterlijn met prachtige golven en snel opkomend water. Allemaal een natte rechtervoet bij de toevoer naar de Lagune. Paviljoen Hargen aan Zee was verlicht en open. Over de weg terug, toch nog een stukje rode pijl en als laatste via Groet terug. Onderaan de Zeeweg in 1.22. Goed donker. Toen we stonden te rekken was er een uitruk van de politie, ambulance en de Schoorlse Reddingsbrigade voor een gevallen wandelaar op het Torenpad. Daar was het al goed donker.

Zondag, gevaarlijke morgen want het was spek glad in geheel Noord-Holland tot laat in de morgen.
Maandag, 45 minuten training.

Geen snipperdagtraining.
Dit jaar GEEN snipperdagtraining, de trainingen kunnen normaal doorgaan.
Behalve twee maandagen, maar daar heeft Emmeke wel een oplossing voor.
Let daarvoor op de app-berichten.

Nieuws:
Het eerste water staat op de Schoorlse ijsbaan. Hulde.

Kalender:
Zondag, 24 december: Bosloop AV Nova te Schoorl.(niet in competitie.) Dinsdag, 26 december: Kerstloop Bergen, 6, 10 en 15 km.
Zondag, 31 december