Loopjournaal 9 mei 2018

2018-05-20 0 Door Dennis van Dok

Onder redactie van Klaas Tillema

Loopjournaal vanaf woensdag,
Woensdag, 9 mei 2018 om 21.30 uur CITYRUN BIJ NIGHT ALKMAAR.
Vrouwen van Loopgroep Chronos zeer sterk bij de Cityrun Alkmaar by Night op woensdag, 9 mei 2018 met de start om 21.30 uur. Het was warm en uiteindelijk goed donker. De lopers waren deelnemer in de Businessploeg van Ekoplaza.
Hoi Klaas, een verslagje van de Alkmaar City Run:

Het was een prachtige editie van de Alkmaar City Run dit jaar! Heel anders dan in 2014. Toen liep ik wel harder, 46:29, maar dat was om zo snel mogelijk bij de finish te zijn omdat het toen de hele avond regende, regende en regende.
Nu vertrokken we met heerlijk weer om half 8 bij het clubgebouw, bij de jammerlijke afwezigheid van Klaas vanwege een hardnekkige verkoudheid. Nico wierp zich op om de 4 dames (Marcella, Margreet, Anita en mij) te begeleiden, ook hij kon niet lopen vanwege een voetblessure en zijn zoon Niek liep in zijn plaats.
We volgenden natuurlijk wel de instructies van Klaas op en we fietsen de toeristische route door de polder naar Alkmaar en de fietsen worden gestald onder de Vest (muntje fooi meegenomen).
Arjan zorgde weer voor de mooie EkoPlaza shirtjes en de groepsfoto. Toch een beetje spanning, wat trekken we aan (koelt het snel af?), nog even plassen, wel of niet nog een reepje eten?
Om 21:15 in het startvak, lekker meedoen met de warming up om in de stemming te komen.
Om 21:30 klinkt het startschot. Ieder loopt in zijn eigen tempo en geniet op zijn eigen manier van deze avond. Bijna in elke straat klinkt opzwepende muziek en de grachten zijn mooi verlicht. Prachtig om zo door Alkmaar te rennen. De vrouw van Gerard op haar balkon had een prima uitzicht over de rennende menigte. Wim (Kraakman) twee keer langs de route gezien en gehoord, naast al dat andere publiek dat langs de kant stond.
Er is zoveel afleiding onderweg, voor ik het weet ben ik er, we wachten elkaar aan de finish op. Voor Anita een zware (want pijnlijke) loop, voor debutant Niek (ongetraind) een snelle tijd. Gerard en Margreet samen uit, samen thuis en ook Marcella en Arjan hebben lekker kunnen lopen. Rob had liever nog een eindsprint gemaakt, maar dat zat er niet meer in. Maar een mooie medaille verdient iedereen!
Een afsluitend drankje en volgens de instructies van Klaas fietsen we via Bergen terug naar huis.
Groeten, Carla

Als bijlage de uitslagen en een foto.
Zaterdag, 12 mei.
Het traditionele FIETS-RONDJE TEXEL.
Gunstige omstandigheden.
Zie de aparte mail van Willem de Maaré met tevens een verslag over de 5 mei estafette loop van Wageningen naar Schagen.
Maandag, 14 mei.
EERSTE TECHNIEKTRAINING.
Prachtige zomeravond met 18 lopers (twee rijtjes van 9) en Peter zelf = 19.
Peter legde weer de nadruk op de oefeningen voor rompstabiliteit. De romp is het gedeelte van je lichaam boven de knieën tot en met de oren. Zeer belangrijk is de romp gelijkmatig te trainen. Daar zijn veel oefeningen voor, kijk maar eens op de website. Maar het belangrijkste is deze oefeningen ook daadwerkelijk uit te voeren, zelf buiten de normale trainingen om. Bv vlak voor het douchen.
De oefeningen werden in praktijk gebracht met 4 rondjes Wulpendal. In dit rondje zit eigenlijk alles: zand, helling, bochtjes, afdaling, grasrandje en afzien. Op de Zeeweg weer op adem komen.
Onder aan de Zeeweg bij het bankje in de kuil de cooling-down oefeningen. Zeer belangrijk. Het werd een mooi lange training, om 20.45 uur terug bij de kleedkamer.
Tweede techniektraining op 11 juni.
NIEUWS:
Duinentrail Schoorl op zondag, 28 oktober 2018.
De INSCHRIJVING staat open.

ON Running Duinentrail Schoorl 2020


KALENDER:
Pinksterzondag, 20 mei Oudorp Pinksterrun
Zondag, 27 mei Langedijker run
Dinsdag, 29 mei tm 1 juni: Avondwandel4daagse Schoorl.
Zondag, 3 juni Marathon enz. Hoorn
Maandag, 11 juni Tweede techniektraining
Maandag, 9 juli Derde techniektraining
Maandag, 23 juli Vierde techniektraining.