Loopjournaal 16 mei 2018

2018-05-28 0 Door Dennis van Dok

Onder redactie van Klaas Tillema

Loopjournaal vanaf woensdag, .
9 lopers. 5 dames en 4 heren. Rob had het geven van de training gedelegeerd aan Gerard. Mooi weer en ’n lekker windje. Inlopen richting de speelkuil. Daar nam Carla de leiding voor het doen van de oefeningen. Natuurlijk weer even planken volgens ’n mooie structuur. Nicole deed ’n mededeling over ’n voorlichting over voeding voor duur hardlopers. Er komt ’n uitnodiging in het loopjournaal. Daarna gaf Gerard uitleg over ’n RT&SI interval training. 4 blokken van 10 minuten, aflopende tijd en oplopende snelheid. Carla leidde ons door haar achtertuin met de nodige klimmetjes. Precies om 20.15 uur waren we weer bij de speelkuil. Moe en voldaan. Uitlopen richting de ijsbaan volgens het concept van de 10 kleine nikkertjes en toen waren we nog met z’n vieren. Groet Gerard
Zaterdag, 19 mei.
Goed loopweer, de zon brak niet echt door. 7 Lopers in een verder gemêleerd gezelschap.
Gelopen werd op de groene pijlen-route, direct vanaf de Zeeweg. Geconstateerd dat het weerstation er nog staat op het heideveldje boven aan bij ’t Klimduin. Na het inlopen 4 blokken van 10 minuten. Gerard hanteerde de fluit en de tijd. 4 minuten tempo duur, 3 minuten versnellen, 2 minuten versnellen en 1 minuut voluit. Alle lopers hadden de watch ingedrukt en keerden na 10 minuten weer terug om samen weer verder te gaan. Maar Gerard zijn fluitsignaal was duidelijk hoorbaar door de lopers. Allemaal konden goed aan de bak en zich even heftig uitleven. Na 1 uur 10 minuten terug bij de bank. Goed getraind.
Pinkstermaandag, De Conditielopers waren vroeg op pad, al om 9.00 uur starten ze voor een mooie wandeltocht. Gekozen werd voor de blauwe pijlen-route, dat is langs het Vogelmeer en dwars door het duin. De zon scheen volop in tegenstelling tot zondag toen bleef de mist hangen tot drie uur in de middag. Het was een pure morgen, via Koopmansduin naar het strand met een break-up bij strandpaviljoen Paal 29 en via het zuidelijk deel van de blauwe pijlen route weer terug naar huis. Het was prachtig.

UITNODIGING.
Uitnodiging van Nicole voor een interactieve lezing over sportvoeding op maandag, 4 juni 0m 19.30 uur.
Aanmelden noodzakelijk.
Zie de aparte mail, lezen en aanmelden!!!!!

NIEUWS:
Duinentrail Schoorl op zondag, 28 oktober 2018.
De INSCHRIJVING staat open.

ON Running Duinentrail Schoorl 2020


KALENDER:
Zondag, 27 mei Langedijker run
Dinsdag, 29 mei tm 1 juni: Avondwandel4daagse Schoorl.
Zondag, 3 juni Marathon enz. Hoorn
Maandag, 11 juni Tweede techniektraining
Maandag, 9 juli Derde techniektraining
Maandag, 23 juli Vierde techniektraining.