Loopjournaal 1 juni 2018

2018-06-08 0 Door Dennis van Dok

Onder redactie van Klaas Tillema

Loopjournaal 2018-2019, zevende jaargang,
Loopjournaal vanaf woensdag.
Elk seizoen heeft zo zijn eigen weer. De laatste weken was het uitzonderlijk warm tot zelf tropisch. Maar elk weertype kan er gelopen worden. Er waren dus 16 lopers voor een mooie piramide training van 5 minuten in één grote ronde door het Schoorlse bos- en duingebied.
==
Zondag, 3 juni 2018: Halve marathon Hoorn.
Paul Blom was deelnemer op 21,1 km, start om 10.30 uur in het centrum van Hoorn.
Hij heeft de loop als volgt beleefd:
Het was erg benauwd….vanaf km 1 tot de finish, geen zuchtje wind. Maar in ieders geval beter weer als vorige week zondag toen Yde onder tropische omstandigheden de halve in Leiden liep. Maar de halve van Hoorn blijft een mooie route, eerst rondje Hoorn. Daarna langs Schellinkhout, over de dijk langs het Markermeer, bij Wijdenes keren en door Schellinkhout terug naar Hoorn. Ontspannen gelopen zonder horloge, maar het was wel erg zwaar. Startnummer 2447 met een eindtijd van 1.40.29, dat is met een snelheid van 12,5 toch mooi 4.46 de km.
==
Maandag,
Lezing Sportvoeding door Nicole georganiseerd in het Gezondheidscentrum “De Vier Trappen” Het zaaltje was goed gevuld met hardlopers.
Kirsten Batavier gaf een boeiende lezing. Belangrijk daarbij is dat de “basisvoeding” goed en voldoende is. Daarna kan sportvoeding gebruikt worden:
Voor, tijdens en na de wedstrijd of training. Dit geeft een beter gevoel tijdens het sporten en bevorderd het herstel erna.
Maar net als bij een normale training dien je goed te luisteren naar de trainer/inleider.
Zie www.bataviersportvoeding.nl
==
Nieuws:
Aanstaande maandag, 11 juni TWEEDE TECHNIEKTRAINING.
==
KALENDER:
Maandag, 11 juni Tweede techniektraining
Maandag, 9 juli Derde techniektraining
Zaterdag, 14 juli Rondje Tuitjenhorn
Maandag, 23 juli Vierde techniektraining